Operációs rendszerek > Számítógép - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Operációs rendszerek > 11 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Operációs rendszer
http://hu.wikipedia.org/wiki/Oper%C3%A1ci%C3%B3s_rendszer

Operációs rendszernek (rövidítése gyakran OS az angol operating system forma alapján) nevezzük a számítástechnikában a számítógépeknek azt az alapprogramját, mely közvetlenül kezeli a hardvert, és egy egységes környezetet biztosít a számítógépen futtatandó alkalmazásoknak (például szövegszerkesztők, játékok stb.).

Operációs rendszer
Linux
http://hu.wikipedia.org/wiki/Linux

A Linux egy operációs rendszer, a szabad szoftverek és a nyílt forráskódú programok egyik legismertebb példája.

Linux
Mac OS X
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X

A Mac OS X az Apple Computer 2001-ben megjelent és azóta is folyamatosan továbbfejlesztett operációs rendszere. Szakítva a korábbi Mac OS-ek felépítésével a tízes rendszert Unix alapokra helyezték és a forráskód nagy részét a Darwin Project keretein belül nyílttá tették. A teljes váltás hátránya volt, hogy a korábbi rendszerek alá írt programokat csak a Classic nevű emulátorban képes futtatni; előnyeként viszont azt említhetjük, hogy modern általános felhasználású operációs rendszert kaptak végeredményként.

Mac OS X
DOS - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/DOS

Ez a név először először a TOS (Tape Operating System, azaz (csak) mágnesszalag kezelésére képes operációs rendszer), ellenpárja volt az IBM terminológiájában a hatvanas évek közepén, a továbbfejlesztett operációs rendszert már egyszerűen OS-nek nevezték.

DOS - Wikipédia
BeOS - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/BeOS

A BeOS a Be Incorporated gyártmányú BeBox gépek operációs rendszere, elsőnek 1990-ben publikálták, melynek az egyik kulcseleme a GUI felületének szerkezete és használhatósága.

BeOS - Wikipédia
CP/M
http://hu.wikipedia.org/wiki/CP/M

A CP/M egy operációs rendszer, melyet az Intel 8080 mikroprocesszorokra alapozott mikroszámítógépekhez dolgozott ki Gary Kindall a Digital Research Inc.-ben. Kezdetben 8 bites processzorokon fut a single-tasking (nincs párhuzamos programfutás) rendszer, és max. 64 kilobyte memóriát használ, később készítenek a 16 bites 8086/8088 processzorokon futó verziót is (CP/M-86). Többfeladatos rendszer is készült a CP/M alapján, az volt MP/M.

CP/M
Operációs rendszerről szóló könyvek online rendeléssel
http://www.polc.hu/konyv/operacios_rendszerek/ANE/

Windows, Linux, OSX, és a többiek. Ismerje meg az perációs rendszereket, több van a zöld Start gomb mögött, mint gondolná!

Operációs rendszerről szóló könyvek online rendeléssel
Operációs rendszerek
http://pcforum.hu/szotar/oper%E1ci%F3s+rendszer.html

A számítógépek működésének elengedhetetlen részét képező szoftver, amelynek feladata az alapvető szolgáltatások biztosítása a programok számára, valamint az alkalmazások és a felhasználó közti kommunikáció biztosítása.

Operációs rendszerek
AmigaOS
http://wiki.amigaspirit.hu/index.php/AmigaOS

A Commodore Amiga gépek natív operációs rendszere, mely az Exec nevű kernelen alapszik és két alapvető részből áll. Az AmigaDOS-ból és a Workbench grafikus felületből.

AmigaOS
Új tudományos számítógép-programok várhatók
http://www.chemonet.hu/hun/olvaso/ujszoft.html

Csak néhány hónap telt el azóta, hogy a programfejlesztôk megjelentek a Világhálon, s a köztük levô, a szakterület majd minden szegletében megfigyelhetô verseny egyre erôsödik. Ez pedig azt jelenti, hogy a "számítási kémia" és a Háló közötti kapcsolat mind szorosabb lesz. Napjaink viharos fejlôdésének csak az egyik összetevôjét jelenti, hogy a számítási kémiai programokat Háló-böngészô lehetôségekkel ruházzák fel. Legalább ilyen jelentôs irányzat a gyógyszerkutatók számára fontos biológiai és kémiai információkezelô programok megjelenése.

Új tudományos számítógép-programok várhatók
Vizsnyai Informatika, számítógép, operációs rendszer
http://www.vizsnyai.hu/

A Vizsnyai Informatika fő tevékenysége a budapesti és Budapest környéki kis- és középvállalkozások informatikai rendszerének a tervezése, bevezetése, valamint a már meglévő, vagy az újonnan kialakításra kerülő informatikai rendszer üzemeltetése. Mindez a rendszer tervezésétől, annak kiépítésétől indulva a munkaállomások és szerverek telepítésén át a különböző igények szerinti konfigurációkon keresztül, egészen a teljes rendszermonitoring infrastruktúra kialakításáig mindent magában foglalhat. Rendszerüzemeltetés, rendszergazda szolgáltatásunk mellett vállaljuk a vállalkozásának teljes körű informatikai rendszerének a tervezését, komplex monitoring rendszer kiépítését, hardver- és szoftverbeszerzését, kamerarendszer kiépítését, valamint az informatikai szaktanácsadást is.

Vizsnyai Informatika, számítógép, operációs rendszer
Hirdetések
Oldal leírása
szamitogep.wyw.hu: Számítógép katalógus. Használt-új, kézi, asztali számítógépek. Pc, számítógép szervíz. Számítástechnikai szaküzletek, vásárlás, értékesítés. Periféria, billentyűzet, egér, nyomtató, szkenner, joystick.
Gyűjteményünkben 469 válogatott számítógép témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 469 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 4 | Linkre kattintás összesen: 12340